POZIVNICA 2015

Изложбу ће отворити Драган Јовановић Данилов
Следи пројекција краткометражног филма ауторке „Град на два точка“ и коктел уз рок музику уживо.

Ауторки је инспирација жена, данас, у граду, у чаробном Београду. Она на сликарско и филмско платно покушава да пренесе сублимацију својих осећања која поседује жена која није одустала од своје женствености упркос свим новим одговорностима и изазовима који траже своју даљу надградњу. Циклус под називом “ Just a Woman “ се рађао подстакнут најпре искуством и утисцима са снимања филмова. Атмосфера на сету у појединим тренуцима је магичнија него крајњи производ и жене које на њему раде у разним секторима (камерманка, расветљивачица, микроманка, редитељка), постижу немогуће и поред своје неизбезне крхкости.

Филм „Град на два точка“ приказује Београд и анализира га из угла старо-модерног динамичног човека. Све је обојено мирисом липе и калдрме у којем ауторка ужива возећи Веспу. Идеје за филм и слике су настале испод кациге на усијаном београдском асфалту…“

Маријана Ђорђевић (1979) је дипломирала економију на Мегатренд универзитету. На факултету драмских уметности завршила је мастер студије Филмске и тв продукције. Оснивач је и директор продукцијске куће Crossroads. Од 2005.године активно излаже на самосталним и групним изложбама.