Светислав Пушоњић (1975) је дипломирао на Филолошком факултету у Београду- Српску књижевност и језик са општом књижевношћу. Пише поезију, прозу, есејистику. Поред романа “Једва проходан живот“, објављене су му и две књиге поезије: „Између редоваˮ
( 2002 ) и „Горштак са асфалтаˮ ( 2010, 2014 ), као и збирка прича „Изван њиховог домашајаˮ ( 2006, 2014 ). Живи и ради у Београду.

Главни јунак романа „Једва проходан живот“ је младић особеног духа, пун младалачких жеља и страсти, али сапет егзистенцијалним приликама и искушењима хаотичног времена. Док се пробија кроз бојно поље савременог градског живота он се непрестано рве са многим противречностима у себи и око себе, што га често води у горчину, малодушност, кризу идентитета. И баш када помисли да се круг затворио и да се даље нема куд, њега придижу неочекивана надахнућа и открића важних и окрепљујућих животних истина.
„Једва проходан животˮ је читљив, динамичан и доживљен роман и представља велико освежење у новијој српској књижевности. (Невенка Миличић)