teofilovic

srelci u magli

Учествују:
Мр Снежана Кутрички, уредник едиције «Савремена српска драма» и члан председништва Удружења драмских писаца Србије Бошко Милосављевић, уредник едиције «Чисти понедељак» коју приређује издавачка кућа «Бернар».
«Стрелци из магле» је књига побуне, која руши ауторитете, шеме, устаљена схватања, чији су ток и радња потпуно непредвидљиви а у којој је све могуће, књига за каквом вапе беспомоћне генерације. Та побуна, на којој аутор инсиситира на све могуће начине, односно тај недостак побуне у свим деловима друштва, недостатак побуне младости, недостатак побуне образованих људи, недостатак побуне безнадежних људи, има за последицу да нам друштво у целини предводе полусвет и „мајке певаљке“.
Никола Теофиловић (1977, Крагујевац), заступљен је у многим часописима и зборницима. Један је од оснивача радио-позоришта «Џртле Фртле за Србију». За свој првенац, збирку прича «Јесте ли читали Заратустру у оригиналу» (Крагујевац, 2011) добио је „Чучкову награду”. 2014. године, на конкурсу Бранислав Нушић и био је другонаграђени за драму «Последња жеља Драгише Недовића».