„Једно лице и цртице“ , самостална изложба концептуалног накита Тамаре Зечевић, одржаће се у Кући Ђуре Јакшића, Скадарска 34. Изложба се отвара 19. фебруара са почетком од 18 h програмом у ком учествују глумица Ирена Тепшић, виолинисткиња Милица Петровић, уредница Љиљана М. Симић, професорка Александра Дракулић и Тамара Зечевић. Улаз је слободан.

По речима уметнице поред тога што публици представља недовољно познату уметничку форму, овим уметничким пројектом она преиспитује моменте преплитања црте у ликовном и књижевном смислу, маште и стварности, прошлости и садашњости, личног и општег тренутка.

На изложби ће бити приказано укупно 13 књижевних цртица записаних у преиоду од 2010. до 2021. као и 45 радова концептуалног накита који су настали у преиоду од 2017. до 2021. године и изведени су у сребру, бакру, бронзи, месингу, дрвету, текстилу, папиру, традиционалним техникама обраде метала, дрвета и другим техникама.

Тамара Зечевић је самостални уметник-вајар. Члан је „Not Only Decoration“ удружења уметника концептуалног и савременог накита из Аустрије, Precious Collective  удружења уметника концептуалног накита Велике Британије и вајарске секције УЛУПУДС-а. Од 2011. године одржала је шест самосталних изложби и учествовала на четрдесет једној групној жирираној изложби у више градова Србије али и у Швајцарској, Немачкој, Пољској, Финској, Француској, Холандији и Мађарској…Учествовала је на више интернационалних уметничких пројеката. Држи радионице и предавања из области концептуалног и савременог уметничког накита, дизајна и техника израде накита.