Катарина Ивановић је дипломирани дизајнер текстила на Факултету примењених уметности у Београду. Добитник је стипендије, „Darmasisawa Scholarship Program“, за школовање из области културе и традиције, преко Амбасаде Републике Индонезије у Београду. Привилегија да студира на једном од најбољих универзитета за батик, „Insitute Seni Indonesia“ у Џоџакарзи, пружила јој је широко знање на различитим пољима, као што су уметност, култура и спиритуалност Индонезије.

Батик је традиционална техника штампања на тканини, која води порекло са острва Јава. Батик не чини само коначни продукт, већ цео процес. Почиње се на белој тканини , на белом платну, на коме се ствара дизајнерска визија и најбоље решење за изведбу. Ова техника захтева смиреност, фокус и концентрацију, долази из личности.

Јединствени рукопис који је Катарина користила у процесу стварања морао је природно да крене од традиционалног приступа. Батик преноси традицију са генерације на генерацију, где култура не губи своју доследност услед промена. Он говори о документовању традиције.

На свој начин Катарина је упознала културу и ставила лични печат на све своје радове. Има жељу да подели ову прелепу технику, своје искуство и радове са нашом земљом. Чување традиције је нешто што је Србији као и Индонезији заједничко. Амбасада Републике Индонезије ће подржати изложбу, традиционалним плесом, а њихов амбасадор ће је отворити.

Зато Вас позивамо на отварање прве самосталне изложбе „Рукопис“ Катарина Ивановић 02.07. У 19х у Кући Ђуре Јакшића. Поносна на своје искуство, радове које је створила и знање које је стекла, Катарини би била велика част да то са Вама и подели.