Представа: ЖЕНСКО СРЦЕ У ШИЊЕЛУ

Режија и адаптација текста: МИРЈАНА КАРАНОВИЋ

Аутор текста: МИХАЈЛО ВИТЕЗОВИЋ

Костимограф: КРИСТИНА САВИЋ

Композитор: БРАНИСЛАВ ПИПОВИЋ

Играју: НИНА ГРАХОВАЦ, ЈОВАНА ПЕТРОНИЈЕВИЋ, ВЕСНА ПАШТРОВИЋ

Представа „Женско срце у шињелу“ говори о женама добровољцима у Првом светском рату које су се истакле у најтежим тренуцима за Србију и чува сећање на њих и на њихова храбра дела. Оне су својом храброшћу и преданошћу служиле за пример, поштовање и постале сведочанство тешких ратних времена.

У представи пратимо три глумице Искру, Јасну и Сенку које покушавају да ураде представу поводом обележавања 100-годишњице завршетка Првог светског рата.

У представи оне се баве животима три хероине из Првог светског рата:

Милунком Савић која је била најодликованија жена војник у историји ратовања, Флором Сендс која је била једина Британка са чином капетана у српској војсци и Надеждом Петровић која је напустила лагодност свог живота и вратила се у Србију да помогне свом народу спремна да положи и свој живот на олтар отаџбине. 

Чекајући да се појави редитељ глумице и саме преиспитују своје животе, присећају се комичних доживљаја из своје професије али и међусобно откривају ствари које не знају једна о другој… Сталне расправе међу њима због кашњења редитеља, због недовршеног текста за представу, због лоших услова у којима раде доводе у једном тренутку у питање и само извођење представе…

Ипак, судбина великих хероина инспирише и мења и саме глумице…