Представу изводи Татјана Кецман, која је написала  текст, на основу оригиналних записа, аутентичних изјава и одломака из биографија ове невероватне жене.

Истовремено духовита и трагична  исповест у првом лицу  једине,  једине жене са запада која се као припадник регуларне војске борила у Првом светском рату.

И то на страни Србије. Она је, чак и по данашњим мерилима, живела крајње необичан живот. Флора је своје дечије снове проживела на јави, борећи се раме уз раме са мушкарцима, у свему једнака с њима. Два пута рањавана борбом прса у прса. Други пут је изнета из борбе са 24 ране на телу.  Добитница је ордена Светог Саве, Карађорђеве звезде и регуларне југословенске војне пензије.

У представи  затичемо  Флору, како се припрема за  божићну прославу у британском посланству . Несрећна је што мора носити  хаљину и живети живот угледне британске даме. Због свог  необузданог  темперамента,  она тешко подноси цивилни живот.

Уз чашу шљивовице, коју је донела из Србије и цигарете од којих се није никад одвајала, доноси  одлуку да се врати тамо где припада, у. Док пакује кофере, са великом носталгијом   се сећа својих српских другова  и „везе “ своју причу. Флора тврди да  никада у животу ништа није волела више од војничких дана у Србији.