У недељу 5. децембра 2021. у 19 часова у Кући Ђуре Јакшића (Скадарска 34) отварамо изложбу ПОСТ К`О ВИД ликовног уметника Зорана Рајшића, у продукцији Репрезентативног удружења у култури БАЗААРТ и уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије.
Изложбу чине 23 одабрана рада из циклуса Поруке без речи, рађена техником лавирани туш на папиру. Поставка је допуњена интерактивним сегментом у форми мејл арта, што подразумева да су поједини радови одштампани на дописницама које су посетиоци изложбе позвани да пошаљу некој особи.
Радови су проистекали из потребе уметника да након искуства изолације изазване пандемијом оствари контакт са драгим особама, а изложба има симболичку вредност обнављања ометених контаката и комуникације међу људима и у заједници.


Зоран Рајшић – Рајша визуелни је уметник из Београда. Члан је удружења УЛУС и БАЗААРТ. Током више од 30 година континуираног истраживања ликовне композиције и проширених медија, створио је и излагао концептуално мишљене и извођене циклусе визуелних композиција, видео радове и перформансе на многим жирираним групним и самосталним изложбама, као и фестивалима у земљи и иностранству.