У суботу, 19. фебруара 2022, у 19 часова, мултимедијална ауторка Маја Гриналт, уз помоћ драмске уметнице Љиљане Јакшић, ће извести своју другу драму „2020“ у којој говори о догађајима у почетку пандемије који су довели до одлуке да се врати у родни град, о личним губицима и нади за опстанак.

У драми се као сценографија користе фотографије „Календара минђуша“. Аутор фотографија је Рикардо Медина (Инстаграм: ricardo_medina_photog).

„Календар минђуша“ је завршен у јануару 2020 и садржи 366 пари минђуша дизајна тематски груписаног по месецима (нпр. септембар – почетак школске године), дану у седмици (нпр. недеље у јануару инспирисане сезонском депресијом) или празницима и специфичним датумима (нпр. први дан лета – сунца, први дан зиме – леденице).

У изради минђуша је, поред стаклених, дрвених и пластичних перли, коришћен велики избор различитих материјала: од пластичних и металних амбалажа и чепова до шкољки, жирева, коштица из трешања, љуски од пистаћа и коре од лимуна.

Звучни аспект драме представљају живо извођење избора композиција из „Годишњих доба“ оп. 37 и Меланхолични валцер Чајковског.

Трајање драме је 50 мин.