У оквиру изложбе “Таичи у огрлици од осам бисера” у УК Пароброд, у Кући Ђуре Јакшића одржаће се у среду 26.04. церемонија чаја, са почетком у 18 часова, и потом предавање “Увод у ћигонг” Валентине Шљивић у 19 часова.

Традиционални начин прављења чаја и чајне церемоније у Кини су били једна од седам активности и уметности у свакодневном животу Кине. Такође, без обзира на хан будизам или тибетански будизам, или таоистичке церемоније и свакодневну молитву, чај помаже онима који се моле да остану будни и концентрисани. Чајна церемонија Ча пребачена је у Јапан и постала је Тао чаја.

Ћигонг се може описати као ментална, физичка и духовна пракса која побољшава ментално и физичко стање човека интеграцијом коришћења покрета тела, технике дисања, самомасаже, репродукције звука и фокусиране или свесне намере. Постоји хиљаде стилова ћигонга, различитих школа, традиција, форми и врста. Ћи се дословно преводи као витална сила или животна енергија док је Гонг умеће, култивација животне енергије кроз свакодневну праксу.