У уметничком животу Србије, многима је већ познато име уметника Анатолија Ивакина, који живи и слика у Београду од 2015. године. Одржавао је изложбе у галеријама „Блок 45“ и „Бранко Миљковић“, у Руском дому, у галерији Дома Војске Србије, у Галерији 73, у галерији Општине Врачар, као и у градовима широм Србије, у Зрењанину, Тополи, Кањижи Суботици, Бачкој Тополи, Темерину и Димитровграду.

Од 6. децембра Анатолиј Ивакин је у Кући Ђуре Јакшића и несумњиво ће привући пажњу љубитеља сликарства и графике.

Изложба се састоји из три целине: пејзажа, портрета и цртежа. Пејзажна, а углавном пленеристичка слика, осликава омиљена места Београда и низа градова и села у Србији, где је уметник посећивао бројне колоније. Ту је такође насликао и већину портрета српских уметника, који су учествовали у пленерским сликама, најчешће у једној сесији, уз мање модификације у атељеу. Поред шездесет слика и портрета, у Кући Ђуре Јакшића, први пут ће бити представљени и цртежи тушем из живота у брзим скицама у трајању од 3 до 10 минута.

Уочи Нове године на изложби ће бити представљене слике са јануарским визурама руских манастира и Ростовског Кремља. Посебно место на изложби заузеће слика „Скадарлија, Кућа Ђуре Јакшића“

Током отварања изложбе, 6. децембра у 19 часова, за госте ће наступити познати саксофониста Олег Кирејев.

Добро нам дошли!