Од среде, 20. децембра моћи ћете да уживате у јединственим лампама примењене уметнице Дубравке Јокић и блиставим сликама наше сликарке Наташе Милићевић Натали. Изложба није тематска, него је колаж радова ствараних протеклих година.

Примењена уметница Дубравка Јокић се дуги низ година бави уређењем ентеријера у коме је заступљена еклектика, комбинација модерног и стилског намештаја. На изложби ћемо видети уникатне лампе са ручно рађеним свиленим абажурима. Свака лампа је мало уметничко дело, које даје посебан акценат сваком простору.

Наташа Милићевић Натали ће нам представити засебне приче пренесеног значења, које се најпре читају кроз интензивни колорит и експресивни потез четком. Њене слике одликују ведар дух, боје и склад композиције. Разиграност тема од апстракције до импресионизма, показују богату употребу сликарског умећа. Њени радови нас подсећају на радост живљења и неодољиво евоцирају на Шагалов став.

А то је да: „У животу постоји само једна боја, само једна боја на уметничкој палети, која даје смисао и животу и уметности. То је боја љубави.“

Свечано отварање ове заједничке изложбе, споја две уметности, је од 18 часова. Видимо се!