Марија и Андрија предају у звању доцента на Факултету уметности у Косовској Митровици. Од 2004. године наступају као камерни дуо у земљи и иностранству, укључујући престижни међународни фестивал Кларинетфест (ClarinetFest) одржан у јулу ове године у Италији.

Програм концерта:
1. Антон Штадлер: Капричо за соло кларинет бр. 1
2. Паул Хиндемит: Соната in B за кларинет и клавир
3. Клод Дебиси: Прва рапсодија
4. Ева Весерман-Марголис: Ode to Odessa
5. Златан Вауда: Соната бревис
6. Оливера Војна Нешић: In modo barbaresco
7. Барнет Тутхил: Two Snacks for Alonesome Clarinet

Биографије:

Кларинетиста Андрија Благојевић наступао је као солиста, камерни, хорски и оркестарски музичар и предавач широм Србије и у иностранству. У јануару ове године наступио је, по позиву, на 3rd European Clarinet Festival у Белгији, као члан интернационалног ECA ансамбла, а у мају као солиста на 10. међународном фестивалу Donne in musica у Крагујевцу. У јулу је на ClarinetFest-у у Италији наступио као солиста, члан ECA ансамбла и међународног хора кларинета; организовао и учествовао у реализацији Омажа Миленку Стефановићу, и представљао Србију на састанцима Међународне кларинетистичке асоцијације и Европске кларинетистичке асоцијације.
Благојевић је био члан жирија на међународном такмичењу Donne in musica (2009, 2010, 2012, 2013). Позван је да у марту 2014. буде у жирију међународног такмичењa Young Virtuosos у Софији.
Једини је музичар из Србије чији су чланци објављени у међународном часопису The Clarinet.

Такође посвећен организационом раду, оснивач је и председник српског огранка међународног удружења International Clarinet Association. Први је кларинетиста из Србије примљен у чланство European Clarinet Association.
Андрија је рођен 1981. године у Крушевцу, где је завршио гимназију и музичку школу, у класама Михајла Аврамовића и проф. Томислава Николића. Дипломирао је као студент генерације и магистрирао са највишим оценама на Факултету уметности Универзитета у Приштини-Косовској Митровици, у класи проф. Миленка Стефановића. У току школовања је добио више награда, домаћих и страних стипендија и других признања.
Педагошки рад на Факултету уметности у Косовској Митровици започео је као асистент професора Стефановића. Од 2009. године предаје у звању доцента за уметничку област Кларинет.

Пијанисткиња Марија Глуваков Меденица је рођена у Сенти, 03. 04. 1973. године. Дипломирала је и магистрирала клавир на Факултету музичке уметности у Београду, у класи проф. Милоша Ивановића и специјализирала камерну музику у класи проф. Оливере Ђурђевић. Усавршавала се на мајсторским курсевима код Душана Трбојевића, Арба Валдме, Оливере Ђурђевић, Сергеја Дорењског и Андреја Писарјева, као активан учесник. Више пута награђивана на републичким и савезним такмичењима, добитник је и награде из фонда Радмиле Ђорђевић (за камерну музику), као и награде из фонда Слободанке Милошевић Савић, које додељује ФМУ најбољим и најперспективнијим младим пијанистима. Најзначајније је учешће и награда на међународном такмичењу у Риму, после чега је уследио позив проф. Соломона Миковског (Mikowsky) за усавршавање у Њујорку, на Manhattan School of Music. Учествовала је на музичким свечаностима БЕМУС, НОМУС, међународним фестивалима Donne in musica (као извођач и члан жирија) и ClarinetFest (Асизи, Италија) и више пута наступала као солиста са Симфонијским оркестром „Станислав Бинички“ и Камерним оркестром „Корнелије“. Остварила је многобројне снимке за радио и ТВ. Године 1996. примљена је у чланство Удружења музичких уметника Србије. Поред континуиране солистичке активности у значајним београдским салама и другим културним центрима у земљи, Марија негује и камерну музику.
Мр Марија Глуваков Меденица је предавала као асистент Катедре за клавир на ФМУ у Београду (1998–2004) и као стручни сарадник на Факултету уметности у Косовској Митровици (2004–2008). Од 2008. године на Факултету уметности предаје у звању доцента за уметничку област Клавир.

Марија и Андрија наступају као камерни дуо од 2004. године.

Плакат:
Koncert-ponedeljak